Jump to content

Makina vizuale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Makina virtuale)

Makina vizuale është një makine abstrakte e ndërtuar nga veglat dhe instrumentet e ndryshme informatike me qellim te afrimit te mundësisë se komunikimet te njeriut me makine gjegjësisht shërbejnë si një pikëpremje e nivelit te ulte ne mes te gjuhës se makinës dhe gjuhës se njeriut.

Këto makina në të kalueren janë quajtur Makina Virtuale, mirëpo pasi qe nuk kane te bëjnë me virtytet dhe paraqesin vizatime elektrike sot i quajnë vizuale.