Kodi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kodi Morse, një lloj kodimi shumë i famshëm.

Në fushën e komunikimit dhe përpunimit të informacionit, kodi është një sistem rregullash për të kthyer në informacion, si për shembull një shkronjë, fjalë, tingull, imazh, apo gjest-në një formë tjetër ose përfaqësim, nganjëherë të shkurtuar ose të fshehtë, për komunikim përmes një kanal në një medium. Një shembull i hershëm ishte shpikje e gjuhës, e cila i mundësonte një person, përmes fjalës, të komunikojë atë që ai ose ajo e pa, dëgjojë, ndjeu, ose mendoj për të tjerët. Shpikja e shkrimit, e cila e konvertoj gjuhën e folur në simbole vizuale, zgjeroj gamën e komunikimit nëpër hapësirë dhe kohë.

Teori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shembuj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]