Jump to content

Vizualizimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vizualizii i një veture

Vizualizimi është vizatimi i mendimit të njeriut apo të dhënave tjera logjike me ndihmen e veglave të kombinuara elektronike dhe informatike në një planë.

Nëpërmjetë ketij veprimi është bërë i mundëshem paraqitja dhe kombinimi i paraftyrimeve të njeriut dhe të dhënave të regjistruara në bartës të ndryshëm të të dhënave informatike si fotoaparati, kamera etj.