Kodi Morse

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Marinar duke komunikuar me anë të Kodit të Morsit

Kodi Morse është një lloj alfabeti, ose sistem i komunikimit me telegraf, që përbëhet nga pika dhe viza të bashkërenduara në grupe, të cilat u përgjigjen shkronjave të caktuara ose numrave të caktuar i cili u krijua nga Samuel Morse.

Á== Shkronjat, numrat ==

Shkronja Kodi
Ndërkombëtar
Shkronja Kodi
Ndërkombëtar
•- -•
-••• ---
-•-• •--•
-•• --•-
•-•
••-• •••
--• -
•••• ••-
•• •••-
•--- •--
-•- -••-
•-•• -•--
-- --••


Kodi
Ndërkombëtar
-----
•----
••---
•••--
••••-
•••••
-••••
--•••
---••
----•