Jump to content

C

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shpjegim
Shpjegim
Kjo faqe është vetëm për shkronjën e alfabetit. Për përdorime të tjera shiko C (kthjellim).

C është një nga bashkëtingëlloret e gjuhës shqipe dhe shkronja e tretë e alfabetit të saj, e cila shënon këtë bashkëtingëllore. Me të shënohet shkronja C e madhe e shtypit. Kjo shkronjë ka katër forma kryesore të cilat janë: c e madhe e shtypit, c e vogël e shtypit, c e madhe e dorës dhe c e vogël e dorës.

Shih dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N·


Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh·

Wiki WikiFjalori: C – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë