Jump to content

K

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë K.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N·


Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh·

  • Një nga bashkëtingëlloret e gjuhës shqipe dhe shkronja e pesëmbëdhjetë e alfabetit të saj, e cila shënon këtë bashkëtingëllore. Bashkëtingëllorja k. Shkronja k. Tingulli k.[1]
  • Si emër femrorë Bashkëtingëllorja dhe shkronja k. K-ja e madhe (e vogel). K-ja e dorës (e shtypit).[1]
  • Si simbol përdoret për njësin fizike të temperaturës K - Kelvin

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe, Tiranë 1980

Wiki WikiFjalori: K – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë