Wikipedia:Kthjellime

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Faqet kthjelluese janë faqe të cilat nuk janë artikuj, por kanë lidhje tek artikuj me emër te njëjtë apo të ngjashëm dhe sqarojnë përmbatjtet e tyre meqënse titulli është i shumëkuptimshëm. Për shëmbull, Vera është njëra nga katër stinët, por është edhe një pije alkolike. Faqet kthjelluese dallohen duke vendosur në fund të faqe stampën {{kthjellim}} e cila tregon tekstin e mëposhtëm:

Shpjegim
Kjo faqe bën kthjellimin e shprehjeve ose të titujve që për bazë kanë fjalën e përbashkët.

Në qoftë se njëri nga artikujt nën çështje është shumë më i dëgjuar se të tjerët, atëherë ai artikull mund të vendoset nën titullin kryesor dhe faqja kthjelluese me lidhjet e artikujve të tjerë vendoset nën Titulli (kthjellim) dhe sipër faqes së artikullit kryesor vendoset një lidhe tek faqja kthjelluese përkatëse.


Stampa:Ky artikull[Redakto nëpërmjet kodit]

Kopjo: {{Ky artikull|...}}

Nëpër Artikujt që vijojnë nga artikulli kthjellim përdoret stampa,
{{Ky artikull|...Teksti...}}
Shembulli 1:
Shembulli 2: