Jump to content

X

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë X.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


Shkronja X[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N·


Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh·

Shih dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • gjuhën shqipe është një bashkëtingëllore dhe shkronja e tridhjetedytë e alfabetit, me të shënohet gërma X e madhe e dorës. Bashkëtingëllorja x. Tingulli x. Shkronja x.
  • si em. f. Bashkëtingëllorja dhe shkronja x. X-ja e madhe (e vogël). X-ja e dorës (e shtypit). X-ja nistore.
  • (lexo; iks) Përdoret (më vete ose bashkë me ipsilonin) në matematikë e në fizikë për të shënuar një madhësi të panjohur ose si simbol i një lloji rrezesh. Pika x. Rrezet x.

Wiki WikiFjalori: X – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë