Mali i Taraboshit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Taraboshi është mal në rrethin e Shkodrës, në skajin jugperëndimor të liqenit të Shkodrës me lartësi 595 m. Relievi është i ashpër dhe janë mjaft të përhapura format karstike. Shpati verilindor, i prishur nga tektonika, bie pjerrtas mbi liqenin e Shkodrës. Në këtë anë gjenden fshatrat Shirokë, qendër pushimi turistike dhe Zogaj. Shpati jugperëndimor bie mbi fushën e Bregut të Bunës. Në këtë anë gjendet krahina e Anamalit. Taraboshi është pak i veshur me bimësi.