Jump to content

Mangani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mangani është element kimik me simbol Mn dhe numer atomik 25. Nuk gjendet i lirë në natyrë; shpesh gjendet në minerale në kombinim me hekurin. Mangani është një metal me përdorime të rëndësishme të aliazheve metalike, veçanërisht në çelik inox.