Jump to content

Manifest Destiny

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
A New Map of Texas, Oregon, and California, Samuel Augustus Mitchell, 1846

Manifest Destiny (lexo: m´enifest d´estini) vije nga historia e SHBA-ve, kushtrimi i Jon L. O´Sullivan-it më 1845, që shërbeu si bazë e "Democratic Rewiev"-së.

Me këtë shfaqjej E shkruara amerikane për t´u zgjeruar në tërë kontinentin amerikan. Ky kushtrim mori dheun dhe u popullarizua shpejtë pas marrjes së taksasit dhe Oregon-it si dhe me luftën Meksikane (1846-48). Ky kushtrim olli edhe Lëvizjen imperaliste pas 1890-ës.[1]

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Der Grosse Brock Haus, Band 14 - Wiesbaden 1984 ISBN 3-7653-0353-4