Jump to content

Mannus

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mannus (lexo: Manus) sipas Taktikus (Germania, kap. 2) Mannus-i ishte Perëndi e popujve gjerman. I biri i Perëndisë së ngjashme të lindur në tokë Tuisto dhe i ati i tre djemve sipas të cilëve janë pagëzuar tri fise apo lidhje kulturore, Ingaenovonen, Herminonen dhe Istaevonen [1].

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Der Grosse Brock Haus, Band 14 - Wiesbaden 1984 ISBN 3-7653-0353-4