Manovra (detaria)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Manovrat detare janë tërësia e veprimeve që bëhen për të nxjerrë një mjet lundrues në drejtimin e duhur.

Bregëzimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bregëzimi nënkupton afrimin dhe lidhjen te bregu e një anije ose një varke.

Cekimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Cekimi është manovra për të prekur në vend të cekët.

Rrëzimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rrëzimi nënkupton ndërrimin e drejtimit të lundrimit nga era ose nga rryma.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]