Jump to content

Margaret Fuller

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Margaret Fuller (23 maj 1810 – 19 korrik 1850) Gazetarja dhe publicistja e parë amerikane, kritike letrare, aktiviste shoqërore dhe mbrojtëse e të drejtave të grave. Kryevepra e saj konsiderohet ajo e botuar në vitin 1845 me titull "Gratë në shekullin e XIX".