Mario Adorf

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mario Adorf 2005

Mario Adorf lindur më 8 shtator 1930,Mayen - aktorë gjermanë nga Gjermania i njohur në telefilmin "Oktapodi" La piovra përkrah Michele Placidos në rolin e atit real të vajzës së Buratinit.

Mario Adorf për punën e tij artistike është shpërblyer disa herë me çmime të njohura Evropiane. Ai është aktor teatri, kinrmaje dhe televizionit dhe ka qenë i sukseshëm edhe si autor i tregimeve argëtuese si p.sh Der Fenstersturz.

Ndër aktrimet e tij si më të njohur merren rolet në kinema e teatër :"Bomber und Paganini", 1976; "Ex und hopp" 1991; "Rossin" - apo vrasësit, pyetja kush me kë fjeti, 1996 dhe rolet televizive në Der Grosse Bellheim, 1992; Erzaehlungen ("Der Maeusteoter"), 1992.