Marrësi numerik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Marrësi numerik është aparat i cili shërben për marrjen e sinjaleve numerike (digjitale, ang.: digital) përdallim nga marrësi analog i cili mbledh sinjalet analoge. Një teknikë e tillë lejon arritjen e një cilësie shumë të lartë si dhe në vete ngërthen një numër shumë të madh kanalesh brenda një frekuence të njejtë..

Vista-system.png Ky artikull në lidhje me Informatika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.