Jump to content

Marvin Hamlisch

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Marvin Hamlisch Kompozitori i njohur amerikan dhe dirigjent.

Hamlisch kompozoi muzikë për më shumë se 40 filma, përfshi muzikën dhe këngët për filmin "The Way We Were", me aktorët Barbra Streisand dhe Robert Redford.

Ai gjithashtu mori një çmim Oscar për kompozimin e muzikës së filmit The Sting, ku luajnë Robert Redford dhe Paul Newman. Për këtë film, Hamlisch përshtati muzikën e kompozitorit Scott Joplin.

Hamlisch gjithashtu kompozoi për shfaqet në Broadway, për të cilat ai u nderua me çmimin Pulitzer.

Gjatë karierës së sij, Hamlisch fitoi 3 çmime Oscar (kimetaografi); 4 çmime Grammy (industria e muzikës); 4 çmime Emmy (televizion); 1 çmim Pulitzer (për arritje në gazetari dhe gazetarinë online, letërsi ose kompozime muzikore); 1 çmim Tony (për teatër në Broadway); dhe 3 çmime Globi i Artë (për përsosmëri në film dhe televizion).

Ai ishte edhe dirigjent i muzikës klasike dhe gjysmë-klasike për disa orkestra simfonike kryesore amerikane.