Masakra e Rugoves 1919

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Masakra e Rugovës ishte një seri vrasjesh të shqiptarëve të kryera nga forcat serbe serbe dhe malazeze kundër civilëve shqiptarë në rajonin e Rugovës më 16 shkurt 1919. Ushtarët dogjën gra dhe fëmijë, përdhunuan dhe masakruan gjithsej 432 shqiptarë. Raporti u mblodh nga dy priftërinjtë në mërgim të cilët e hartuan dhe ia dorëzuan gjeneral brigadës Brtish George Fraser Philips, kreu i Komisionit Britanik të Kontrollit Miltar në Shqipëri dhe Mal të Zi, në Shkodër. Të mbijetuarit ikën në malësitë e Gjakovës në Shqipëri.[1][2][3][4]

Referim[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ https://books.google.se/books?id=YBq5AAAAIAAJ&q=rugova+massacre+1919&dq=rugova+massacre+1919&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwifoMjIu47NAhVG7xQKHRsPBMQQ6AEIVDAI
  2. ^ http://www.albanianhistory.net/1919_Statistics-Rugova-Massacre/index.htm
  3. ^ https://books.google.se/books?id=q3AhAAAAMAAJ&q=masakra+ne+rugove+1919&dq=masakra+ne+rugove+1919&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwjy48rsu47NAhUJuRQKHTKNAIcQ6AEIGzAA
  4. ^ https://books.google.se/books?id=j_JAAQAAMAAJ&q=rugova+massacre+1919&dq=rugova+massacre+1919&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwifoMjIu47NAhVG7xQKHRsPBMQQ6AEIMjAD