Jump to content

Mbretëria e Zotit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mbretëria e Zotit eshte nje temë e hapur nga Jezusi e cila permbledh mesimet e Jezusit mbi jeten, Zotin, vdekjen, ringjalljen.

Mbretëria e Zotit si stil jetese[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mbretëria e Zotit(apo e Qiellit) ne mësimet e Jezusit shihet ne dy mënyra kryesore; njëra është se Mbretëria ka ardhur dhe është brenda gjithsecilit, dhe tjetra është se Mbretëria do te vijë dhe Jezusi do te Mbretëroje. Që të dyja kanë themel biblik.

"Jezusi e krahason Mbretërinë me shumë gjëra për të shpjeguar mënyrën si duhet jetuar. Nje herë e krahason me një Mbret falës, dhe nje shërbëtor të falur por që nuk fal, Jezusi thotë se ky i fundit dënohet. "Atë falna, ashtu sic ne i falim fajtorët tanë". Krahasohet edhe me një njeri i cili behet asketik ne një mënyrë "shet gjithçka për të blerë një fushë" ose "margaritar të çmuar". Kjo nënkupton se njerëzit për të shkuar në parajsë