Medalja e Paqes dhe Pajtimit Anton Çetta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Medalja e Paqes dhe Pajtimit Anton Çetta është dekoratë shtetërore e Kosovës që u jepet qytetarëve të Kosovës dhe të huaj që kanë kontribuar dhe kontribuojnë për Paqen dhe Pajtimin midis njerëzve, si dhe për të drejta të njeriut.

Shprehja e mrënjohjes dhe nderimi i indivdëve me këtë medalje bëhet nga Presidenti i Kosovës. Të drejtën për të paraqitur propozim për dekorim para Presidentit të Kosovës e kanë:

 • Kryetari i Kuvendit,
 • Kryetari i Qeverisë,
 • Kryetari i Gjykatës Supreme dhe i Kolegjit Kushtetues,
 • Prokurori i Kosovës,
 • Ministri,
 • Shefi i Shtabit të Përgjithshëm,
 • Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë,
 • Kryetari i Kuvendit të Komunës,
 • Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës,
 • Rektori i Universitetit.
 • Gjykata Supreme e Kosovës

Të nderuarit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]