Melaja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Melajë është fshat në komunën e Tutinit, Sanxhak. Sipas regjistrimit të vitit 2002. ka pasur 431 banor (sipas regjistrimit të vitit 1991. ishte 666 banorë). Ndërsa sipas regjistrimit tëviti 1953 në Melajeë kanë jetuar 480 banorë janë deklaruar me përkatësi shqiptare[1].

Në fshat jetojnë 298 të persona të moshes madhore, dhe mosha mesatare është 32.4 vjet (31.5 për meshkuj dhe 33.1 për femra).Fshati ka 82 familje, dhe numri mesatar i personave për familje ishte 5.26. Ky fshat është i banuar me shumicë boshnjake (sipas regjistrimit të vitit 2002).

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1953/pdf/G19534001.pdf