Mercedes-Benz W113

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shikoni Mercedes-Benz SL-Class për një përmbledhje të plotë të të gjitha modeleve SL-Class.Mercedes-Benz W113 == Mercedes-Benz W113 == {| class="wikitable" ! colspan="2" |Mercedes-Benz W113 230 SL, 250 SL, 280 SL |- | colspan="2" | |- ! colspan="2" |Overview |- !Manufacturer |Mercedes-Benz |- !Production |1963–1971 48,912 built[1] |- !Assembly |West Germany: StuttgartSindelfingen |- !Designer |Friedrich GeigerBéla BarényiPaul Bracq |- ! colspan="2" |Body and chassis |- !Class |Sports car / Grand tourer |- !Body style |2-door coupé 2-door roadster |- !Layout |FR layout |- !Platform |Mercedes-Benz W111 |- !Related |Mercedes-Benz W108Mercedes-Benz W109Mercedes-Benz W112 |- ! colspan="2" |Powertrain |- !Engine |2,308 cc (2.3 L) M127.IISOHC I6 2,496 cc (2.5 L) M129.IISOHC I6 2,778 cc (2.8 L) M130SOHC I6 |- !Transmission |4-speed automatic 4-speed manual 5-speed ZF S5-20 manual |- ! colspan="2" |Dimensions |- !Wheelbase |2,400 mm (94.5 in) |- !Length |4,335 mm (170.7 in) |- !Width |1,760 mm (69.3 in) |- !Height |1,305 mm (51.4 in) |- !Curb weight |1,300 kg (2,866 lb) |- ! colspan="2" |Chronology |- !Predecessor |Mercedes-Benz W198Mercedes-Benz W121 BII |- !Successor |Mercedes-Benz R107 |}
Shikoni Mercedes-Benz SL-Class për një përmbledhje të plotë të të gjitha modeleve SL-Class. Mercedes-Benz W 113 është një roadster / coupéme dy vende, i prezantuar në Motor Show në Gjenevë të vitit 1963 dhe i prodhuar nga viti 1963 deri në 1971. Ai zëvendësoi të dy 300 SL ( W 198 ) dhe 190 SL ( W 121 BII ). Nga 48,912 W Prodhuan 113 SL, 19,440 u shitën në SHBA. W 113 SL u zhvillua nën kujdesin e Drejtorit Teknik të Mercedes-Benz Fritz Nallinger, Kryeinxhinierit Rudolf Uhlenhaut dhe Shefit të Styling Friedrich Geiger . Dizajnerët kryesorë ishin Paul Bracq dhe Béla Barényi, të cilët krijuan tapin e fortë të patentuar Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme;

refs pa përmbajtje duhet të kenë një emër

motor me gjashtë cilindra në linjë me injeksion karburanti me shumë porte. Kapaku, kapaku i bagazhit, lëkurat e dyerve dhe mbulesa tonneau ishin prej alumini për të ulur peshën. Shasia relativisht e shkurtër dhe e gjerë, e kombinuar me një pezullim të shkëlqyer, frena të fuqishme dhe goma radiale i dhanë W 113 trajtim i shkëlqyer për kohën e tij. [ citim i nevojshëm ] Stili i pjesës së përparme, me fenerët e tij karakteristikë të drejtë të Bosch "fishbowl" dhe grilën e thjeshtë të kromit, të dominuar nga ylli i madh me tre cepa në panelin e hundës, i bëri homazh roadster-it 300 SL. W 113 SLs were typically configured as a "Coupe/Roadster" with a soft-top and an optional removable hardtop. A 2+2 was introduced with the 250 SL "California Coupe," which had a fold-down rear bench seat instead of the soft-top.

Mercedes-Benz W 113 është një roadster / coupé me dy vende, i prezantuar në Motor Show në Gjenevë të vitit 1963 dhe i prodhuar nga viti 1963 deri në 1971. Ai zëvendësoi të dy 300 SL ( W 198 ) dhe 190 SL ( W 121 BII ). Nga 48,912 W Prodhuan 113 SL, 19,440 u shitën në SHBA.

W 113 SL u zhvillua nën kujdesin e Drejtorit Teknik të Mercedes-Benz Fritz Nallinger, Kryeinxhinierit Rudolf Uhlenhaut dhe Shefit të Styling Friedrich Geiger . Dizajnerët kryesorë ishin Paul Bracq dhe Béla Barényi, të cilët krijuan tapin e fortë të patentuar pak konkave, i cili frymëzoi pseudonimin "Pagoda".

Të gjitha modelet ishin të pajisura me një motor me gjashtë cilindra në linjë me injeksion karburanti me shumë porte. Kapaku, kapaku i bagazhit, lëkurat e dyerve dhe mbulesa tonneau ishin prej alumini për të ulur peshën. Shasia relativisht e shkurtër dhe e gjerë, e kombinuar me një pezullim të shkëlqyer, frena të fuqishme dhe goma radiale i dhanë W 113 trajtim i shkëlqyer për kohën e tij.[nevojitet citimi] [ citim i nevojshëm ] Stili i pjesës së përparme, me fenerët e tij karakteristikë të drejtë të Bosch "fishbowl" dhe grilën e thjeshtë të kromit, të dominuar nga ylli i madh me tre cepa në panelin e hundës, i bëri homazh roadster-it 300 SL.

  1. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura Oswald4