Jump to content

Metamorfoza (Kafka)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Metamorfoza
AutorFranz Kafka
BotoiKurt Wolf Verlag

Metamorfoza (Gjermanisht: Die Verwandlung) është një novelë e shkruajtur nga autori Franz Kafka në vitin 1915. Ajo konsiderohet edhe sot si një prej veprave më të mira të shekullit të 20, dhe studiohet në universitete në të gjithë botën.