Michael Meeks

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Michael Meeks është një zhvillues i softuerit nga Anglia. Ai është i njohur kryesisht për punën e tij në GNOME, OpenOffice.org dhe tani LibreOffice. Ai ka qenë një kontribues i madh në projektin GNOME për një kohë të gjatë duke punuar në infrastrukturën e saj dhe aplikacionet e lidhura, veçanërisht CORBA, Bonobo, Nautilus dhe GNOME. Ai u angazhua si një zhvillues Ximian nga Nat Friedman dhe Miguel de Icaza në mesin e vitit 2000, duke vazhduar në Novell, SuSE dhe pastaj në Collabora.

Meeks është një haker i lirë i softuerit i cili ka kontribuar shumë kohë në uljen e kohës së ngarkimit të programit. Ai krijoi lidhjen e drejtpërdrejtë, hashvals, dhe implementimet dynsort për GNU Binutils dhe glibc. Pjesa më e madhe e kësaj pune ishte përqendruar në krijimin e OpenOffice.org dhe tani LibreOffice e saj të pirjes së shpejtë filloi më shpejt dhe u përfshi më vonë në optimizimin e lidhjes "-hash style = gnu". Puna e tij në iogrind gjithashtu lejon që aplikacionet të profilizohen dhe të optimizohen për herë të parë (ose 'ftohtë') të fillojnë shumë më shpejt.

Ai mbështet LibreOffice dhe Evolution si zgjidhje të softuerit të lirë për redaktimin e dokumenteve dhe grupeve.

Më parë ai ka punuar për Quantel duke fituar ekspertizë në redaktimin dhe riprodhimin AV në kohë reale të arritura me zgjidhje hardware / softuerësh me performancë të lartë.

Meeks është një i krishterë, që ai thotë se e bëri atë të mendojë për aspektet morale të përdorimit të tij të paligjshëm të softuerit jo të lirë dhe e ktheu atë në softuer të lirë.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]