Jump to content

Microsoft Office 2007

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Microsoft Word

 • Stil fletesh i ri (Stil I Shpejte) dhe aftesine per te kaluar me shpejtesi midis tyre
 • Numerim fjalesh e gjendur ne shiritin e statusit. Ai ndryshon dinamikisht sa here shkruani
 • Aftësia për të ruajtur versionet e shumta të një dokumenti (e cila kishte ekzistuar që nga Word 97) është hequr
 • Pamje per lexim te pergjithshem qe te tegon 2 faqe ne te njejten kohe dhe perdorim maksimal i ekranit, plus disa mjete per shqyrtimin kritik

Kritikimi per Shiritin ne Krye[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edhe pse shiriti i panelit mund te fshehet, revista PC World ka shkrojtur se ky shirit i ri ze shume vend ne siperfaqen e punimit te Office, vecanerisht ne perdoruesit e NoteBook-ve. Te tjere e kane quajtur ate ikona te medha shperqendruese. Si rezultat, perdoruesit qe ishin mesuar me menyren e vjeter do te ndiejne zhgenjim me te riun vecanerisht ne ai shirit. PC World deklaroi se duke kaluar ne Office 2007 paraqet rreziqe per te dhena te caktuara si per shembull makrot, projektet dhe mesazhet e postes elektronike. Shiriti nuk mund te levizet nga kreu ne faqet e tjera te ekranit si panelet e tjera te levizshme keshtu qe NoteBook-et me ekrane te vegjel tregojne vetem nje pjese horizontale te vogel te dokumentit dhe nje pjese te madhe te humbur nga ky shirit dhe nga anet.

Temat dhe stilet e shpejta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Microsoft Office 2007 perqendrohet me shume ne temat e dokumentit dhe stilet e shpejta. Temat e dokumentit percaktojne ngjyrat, shkrimet, dhe efektet grafike per nje document. Pothuajse cdo gje gje mund te shtohet ne document do te jete e pershtatur me dokumentin e pergjithshem duke krijuar keshtu nje teme te qendrueshme per dokumentin. Tema e re e Microsoft Office 2007 me format (.thmx) eshte e ndare midis Word, Excel, PowerPoint dhe mesazhet e postes elektronike te Outlook. Tema te ngjashme me keto jane te disponueshme per te dhenat ne Access dhe Project ose forma ne Visio. Stilet e shpejta jane nje galeri me nje game aktuale te stileve te bazuara ne nje teme te caktuar. Jane stile te shpejta per tekstin, tabelat, grafiket, smart artet, wordartet dhe te tjera me shume. Vendosja e tyre vjen nga e thjesht/e zbardhur ne grafike/e erret.

Butoni “Office 2007”[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Butoni Office 2007 eshte I gjendur ne pjesen e majte siper te dritares, zevendeson menu-ne e dokumentave dhe ofron njohje ne funksionet e perbashketa ne te gjitha aplikacionet e Office duke perfshire keti hapjen, ruajtjen e dokumentit, printimin dhe ndarjen e nje dokumenti. Ajo gjithashtu mund te mbylle kete program. Perdoruesit mund te perdorin tema me ngjyra per siperfaqen e saj

Tabelat Kontekstuale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Disa tabela te quajtura “Tabelat Kontekstuale” dalin vetem kur disa lloje objektesh jane te zgjedhura(te selektuara). Keto tabela kontekstuale vene ne dukje vetem disa funksione specikfike te objektit te cilit eshte zgjedhur(selektuar). Per shembull kur zgjedhim nje picture ajo menjehere nxjerr nje dritare ne te cilen jane te perfshira opsionet e pikturave. Keto tabela kontekstuale mbeten te fshehura per sa kohe nuk eshte selektuar asnje object I pranueshem per kete funksion. Gjithashtu keto tabela iu vine ne ndihme te gjithe atyre perdoruesve te cilet nuk dine ta perdorin mire kete program ose jane te bezdisur nga Shiriti I Panelit ne krye, dhe keta perdorues sa here qe selektojne nje object te tille ju del menjehere kjo tabele.

Mini Tabela e Punes[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kjo mini tabele eshte nje tip I kontkstit te menuse I cili shfaqet automatikisht pasi nje tekst eshte I zgjedhur(kjo eshte nje opsion qe mund te hiqet). Qellimi I kesaj mini tabele eshte qe te siguroje nje akses te lehte ne komandat e formatimit te tekstit(komandat te cilat ndryshojne menyren e shkrimit) pa pasur nevoje qe te shtypesh butonin e djathte te mousit per te nxjerre kete opsion e cila ishte e nevojshme ne versionet e kaluara. Edhe pse kjo mini tabele shfaqet automatikisht ajo eshte gjysme transparente derisa ti shperngul shigjeten e mousit atje.

PDF[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fillimisht, Microsoft premtoi qe te suportonte eksportimin e dokumenteve ne Portable Document Format (PDF) ne Office 2007. Megjithate per shkak te kundershtimeve ligjore nga autoritete e kompanise Adobe, Office 2007 nuk e ka ofruar kete suportim te eksprotimit te dokumenteve per gjithsesi ajo mund te merret jashte kesaj pakete duke e shkarkuar ate pa para. Service Pack 2 I lejon perdoruesit qe te eksportojne …… ne PDF .

Microsoft Office PowerPoint[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Permiresim ne ndryshimin e tekstit per te pranuar grafika te bazuara ne tekste
 • Ndryshim I Grafikave 3Dimensionale
 • Suportimi(Pranimi) I me shume formateve te zerit si p.sh mp3 dhe wma
 • Suportimi I tabelave dhe nje suportim me I madh I tabelave qe jane te kopjuara nga Excel
 • Pamja e prezantuesit eshte permiresuar
 • Mbeshtetje e shtuar per projektet me ekran te gjere
 • Ka opsione per shtimin e Pikturave/Nga Skaneri ose Kamera.
 • Projektet mund te firmosen ne menyre dixhitale