Millorad Dodik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Milorad Dodik

Milorad Dodik (2007) Kryeministër, Republika Serbska, Bosnjë dhe Hercegovinë - serbë nga Bosnja.

Milorad Dodik, kryetari i Aleancës së Social Demokratëve të Pavarur (SNSD), u bë kryeministër i Republikës Serbska (RS) në 28 shkurt 2006, duke zënë këtë vend për herë të dytë në karrierën e tij. Parlamenti i RS e zgjodhi atë mbas një muaji pasi votoi kundër qeverisë së Partisë Serbe Demokrate të kryesuar nga Pero Bukejloviç.