Mimoza Hysa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mimoza Hysa (1967) është shkrimtare dhe përkthyese shqiptare.

Përkthime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • "Ora e secilit" Maria Corti; Roman , Sh.B. “Elena Gjika”
 • Antologjia e poezisë italiane të shek XX: (bashkëautore) përkthime nga: Unghereti, Quasimodo, Montale etj;Sh.B. “Elena Gjika”
 • "Shpirt pezull" M. Mazzantini; Roman; Sh.B. “Ombra GVG”
 • “Mistere të padukshme” D. Buzzati; tregime; Sh.B. “Ombra GVG”
 • “Net të vështira” D. Buzzati; tregime; Sh.B. “Ombra GVG”
 • “Dëshmon Pereira” A. Tabucchi; roman; Sh.B. “Ombra GVG”
 • “Tristani vdes” A. Tabucchi; roman; Sh.B. “Ombra GVG”
 • “Kasandra” C. Wolf; Shtepia botuese “Dora d'Istria”
 • “Perandoria e dragonjve” V.M. Manfredi; roman; Sh.B. “Ombra GVG”
 • “Aleksandri”, V.M. Manfredi; triologji; Sh.B. “Ombra GVG”1. Biri i ëndrrës 2. Shkretëtira e Amonit 3. Kufiri i Botës
 • “Nga njera dhome tek tjetra”, G. Livi, ese; Shtepia botuese “Dora d'Istria”
 • "Ti që më dëgjon", A. Bevilacqua, roman
 • "I ardhur në jetë"; M. Mazzantini; SHB Ombra GVG.
 • "Për të mos vdekur nga Mafia"; Piero Grasso, SHB Ombra GVG.
 • "Udhëtim pa mbarim"; Claudio Magris, SHB Aleph.
 • "Murgjit bazialianë të Italisë në Himarë", N. Borgia, Naimi.
 • "Vita", Melania Mazzucco, SHB Albas.
 • "Rastet", Eugenio Montale, poezi, ShB Pegi.
 • "Endrra e Valacekut", Giovanni Orelli, roman, SHB Albas.
 • "Në limb", Melania Mazzucco, roman, SH Albas.
 • "Një tjetër det", Claudio Magris, roman, SH Albas.
 • "Dëshmon Pereira", Antonio Tabucchi, SHB. Dudaj.


Krijime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • “Koha e Erës” ; 2005; roman; Lidhja e Botuesve shqiptare.
 • “Histori pa emra”; 2007; Shtëpia botuese Ombra GVG.
 • "Vend/imi"; tregime; Shtëpia botuese Ombra GVG.
 • "Bijat e gjeneralit"; Shtëpia botuese Onufri.
 • "Le figlie del generale"; Casa Editrice Besa.