Jump to content

Minimax Tv

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Meqenëse kanali transmeton në shumë vende në shumë gjuhë me të njëjtin orar (përveç reklamave komerciale), trailerat e programeve dhe elementët e tjerë të prezantimit nuk përmbanin informacione të shkruara nga viti 2004 deri në 2021, megjithatë, ato filluan të shfaqen përsëri.

Historia Minimax e ka origjinën në Spanjë, ku u lançua më 1 janar 1994 si pjesë e një pakete Sogecable me 4 kanale në Canal Satélite, duke transmetuar në satelitin Astra 1C për 13 orë në ditë, nga ora 08:00 deri në 21:00.[6][7] ][8] Në 1994, Canal+ shprehu synimet e tij për të nisur kanalin në të gjithë Evropën dhe madje për të ofruar paketën Canal Satelite për shikuesit e Amerikës Latine.[9] Në 1995, kanali Sportmanía filloi dhe filloi ndarjen e kohës me Minimax. Në vitin 1996, Minimax arriti një marrëveshje me Nickelodeon për të transmetuar shfaqjet e këtij të fundit në fundjavë.[10] Në maj 1998, Minimax filloi transmetimin e serive nga Fox Kids, fillimisht si një bllok tre-orësh.[11] Sidoqoftë, deri në nëntor 1998, Fox kishte blerë plotësisht transmetimet e Minimax dhe u zëvendësua nga versioni spanjoll i Fox Kids më 15 nëntor të atij viti. Megjithatë, programi Minimax vazhdoi të shfaqej në mëngjes për audiencën parashkollore.[12]

Përsëritja aktuale e Evropës Qendrore e Minimax filloi më 16 prill 1999 kur u lançua versioni polak i rrjetit.[13][14] Një version i Minimax u lançua në Hungari më 6 dhjetor 1999, për të përkuar me sezonin e Krishtlindjeve. Në fillim, kanali u transmetua vetëm ndërmjet orës 18:00-20:00 CET.[15] Deri më 3 mars 2000, ai zgjati gradualisht orët e tij të transmetimit dhe që nga ajo datë e tutje, kanali u transmetua midis orës 06:00-20:00 CET deri më 31 dhjetor 2017. , një pjesë e saj nga koha e komunizmit, dhe duke e ofruar atë kur asnjë kanal tjetër për fëmijë nuk e bënte, dhe duke mos shfaqur përmbajtje të dhunshme. Kjo bëri që kanali të rritet në popullaritet në Hungari.[16]

Më 2 maj 2000, një version rajonal i kanalit televiziv francez Game One (fillimisht i planifikuar si Game Channel) filloi ndarjen e kohës me Minimax, duke transmetuar midis orës 20:00-22:00 CET. Më 15 maj 2001, Minimax filloi transmetimet e tij testuese në Rumani dhe Moldavi, derisa kanali u hap plotësisht në 1 qershor për të përkuar me Ditën e Fëmijëve. Më 27 gusht 2001, ITV Hungary mori përsipër hapësirën kohore të Game One.