Jump to content

Ministri i mbrojtjes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një ministër i mbrojtjes është një pozicion zyrtar i kabinetit në krye të një ministrie të mbrojtjes, e cila rregullon forcat e armatosura në shtetet sovrane. Roli i ministrit të mbrojtjes ndryshon në mënyrë të konsiderueshme nga vendi në vend; në disa ministri është përgjegjës vetëm për çështjet e buxhetit të përgjithshëm dhe prokurimin e pajisjeve; ndërsa në të tjera ministri është gjithashtu pjesë përbërëse e zinxhirit komandues ushtarak operacional. Një ministër i mbrojtjes mund të titullohet ministër i mbrojtjes, ministër i mbrojtjes kombëtare, sekretar i mbrojtjes, sekretar i shtetit për mbrojtjen, ministër i luftës ose ndonjë variant i ngjashëm.