Jump to content

Ministria e Mjedisit Jetësorë dhe Planifikimit Hapsinorë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ministria e Mjedisit Jetësorë dhe Planifikimit Hapsinorë, (maqedonisht: Министерство за животна средина и просторно планирање) i Republikës të Maqedonisë është një organ ekzekutiv qeveritar me zyrën e saj qendrore në katet 10, 11, dhe 12 të ndërtesës MRTV në Shkup [1] Ajo u krijua me qëllim të mbrojtjes së shëndetit të njeriut dhe mjedisit duke shkruar dhe zbatimin e rregulloreve në bazë të ligjeve së miratuara nga ana e Kuvendit të Maqedonisë dhe Kuvendi Evropian.

Përgjegjësitë e ministrisë:

  • monitorimin e gjendjes së mjedisit,
  • mbrojtjen e tokës, ujit, florën, faunën, ajrit dhe ndotjes së ozonit,
  • mbrojtja nga zhurma, rrezatimi, mbrojtjen e biodiversitetit, geodiversity, parqet kombëtare dhe zonat e mbrojtura,
  • restaurimi i pjesëve të ndotura të mjedisit,
  • Masat e propozuar për mbetjet e ngurta
  • Planifikimit Hapësinor,
  • Sistemi i Informacionit Hapësinor,
  • mbikëqyrja e juridiksionit të tij,
  • detyra të tjera së përcaktuara me ligj.

Burime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Faqja zyrtare Arkivuar 10 korrik 2013 tek Wayback Machine." Ministria e Mjedisit Jetësorë dhe Planifikimit Hapsinorë. Vizituar në 7 korrik 2013. "Bul. "Goce Delcev" no.18, ndërtesa MRTV (kate: 10,11,12) 1000 Shkup, R.Maqedoni"

Lidhje e Jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]