Mira Mezini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mira Mezini është profesoreshë e informatikës në Universitetin e Darmstadtit. Ajo është fituese e çmimit ERC Advanced Grant me shumën prej 2.3 milionë Euro [1] që akordohet nga Këshilli Evropian për Studimet Shkencore, ERC[2]. Është nderuar nga Universiteti i Tiranës me titullin e "Doktor Honoris Causa", pikërisht në vendin ku studioi dhe nisi karrierën e saj akademike me motivacionin, "Për kontribut të shquar akademik dhe arritje të larta ndërkombëtare në kërkimin shkencor, në fushën e informatikës".

Biografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Në vitin 1984, Mira Mezini kreu shkollën e mesme të përgjithshme "Sami Frashëri" dhe në vitin 1989 përfundoi studimet e larta për Informatikë në Fakultetin e Shkencave të Natyrës të Universitetit të Tiranës.

Në vitin 2000 Mezini ishte në pozicionin e Profesorit të Asociuar të Shkencave Kompjuterike në Departamentin e Shkencave Kompjuterike, ne Universitetin Teknik të Darmstadt. Që nga viti 2002, ajo është profesore me kohë të plotë në këtë universitet.[3]

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Advanced Grants
  2. ^ Mira Mezini fiton çmimin ERC prej 2.3 milionë euro artikull nga DW
  3. ^ http://www.stg.tu-darmstadt.de/staff/mira_mezini/index.en.jsp

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]