Miroslav Lazanski

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Miroslav Lazanski-mc.rs.jpg

Miroslav Lazanski (i lindur 1950) është një komentator politiko-ushtarake për të përditshmen e Beogradit Politika .

Miroslav Lazanski ka lindur në vitin 1950. në Karlovac , Kroaci. Në Zagreb ka përfunduar fakultetin juridik dhe si gazetar ka shkruar për gazetat lokale si,Polet, Danas, Start. Në shkurt 1991. ai shkoi në Beograd dhe filloi të shkruaj për për gazetën e pëditshme Politika. Përveç kësaj, ai gjithashtu shkroi për gazetën Express Politika, NIN, Vecernje novosti, Katimerini, Diamond ëeekly dhe Securitarian.. Ai ka shkruar shtatë libra dhe autor I dhjetra serive televizive.

Miroslav Lazanski ka raportuar nga luftërat në Afganistan, Bejrut, Çeçeni, Zaire, Liban, konflikti Irak-Iran, gjatë operacionit Stuhia në shkretëtirë, gjatë luftës në Bosnjë dhe Hercegovinë, Slloveni, Kosovë, nga Libia dhe kështu me radhë.

Kolumnist për gazetën të përditshme Politika , ku kryesisht shkruan për çështjet ushtarake dhe politike.