Misionet aleate në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Pranë Shtabit të Përgjithshëm te dhe Komandës së Përgjithshme të UNCSH u vendosen misione nga Britania ShBA BS dhe vendet fqinje.

Projekti pare filloi me misionin "Consensus" në fund të prillit 1943.

Gjatë Luftës së II-të Botërore u dërguan disa mision angleze në Shqipëri si p.sh. Konsensus i dërguar në fund të prillit të 1943 si dhe misioni Spinter apo Slender.