Mjeshtër të shquar të skenës dhe të ekranit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mjeshtër të shquar të skenës dhe të ekranit, është përmbledhje me portrete artistësh, libër nga Vangjush K. Furxhi i botuar në vitin 2008.

Tek studimi "Mjeshtër të shquar të skenës dhe të ekranit" ka hartuar analiza profesionale që rrallë janë bërë për aftësitë artistike dhe rolin e aktorëve shqiptarë. Janë portretet e plota si pak kush i ka njohur më parë aq të vërtetë sa po na i sjell ndërmend Vangjush Furxhi. Lexuesi do të gjej në librin e tij portretin e Maria Logorecit, Esat Oktrovës, Sandër Prosit, Xhemal Brojas, Bep Shirokës, Pandi Stilliut etj. Ky libër është një nga frytet e punës së Vangjushit, i cili prezantohet tashmë edhe si studiues eshe si krijues.