Moderate-Resolution Imaging Spectroradiometer

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Penda të hirit të vollkanit Klyuchevskaya, në Kamtchatka, Rusi lindore, nga MODIS

Moderate-Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS, është një seri e instrumenteve të vëzhgimit shkencor shoqëruar me një sistem të ngulitur satelitor, i lëshuar nga NASA në bordin e satelitit Terra në vitin 1999, pastaj në satelitin Aqua (dy satelite të EOS - Earth Observing System, një program i NASA-s për të vëzhguar ne një afat-gjatë tokën, biosferën, atmosferën dhe oqeanet e Tokës).