Mollëkuqja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Tabela e mollekuqeve ne bote

Mollëkuqja është një kandërr e vogël, i kuq me pika te zeza. Habitati (vendbanimi) i saj është në gjethe, livadhe zakonisht.Ajo ha gjethe te vogla dhe mund te qendroje disa dite pa ngrene.Mund te qendroje ne ambiennte te mbyllura por shpeshhere e shohim ne natyre ose fusha me peme dhe bar♥♥Ne kohet e vjetra fjala mollekuqe ose nusepashke shkruhej dhe njihej ne latinisht si ݨݩھہݡڪڪښ se chouperekeah.Mollekuqja mund te jete e kuqe ,e verdhe dhe e gjelber

Ne shume vende ka mollekuqe .