Monedhë për Pavarësinë – 100 lekë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Monedhë për Pavarësinë – 100 lekë.JPG

Monedhë për Pavarësinë – 100 lekë është një monedhë argjendi 100 lekë. Në pamjen kryesore të monedhës është vendosur shqiponja dykrenore e flamurit, ndërsa në pjesën e pasme monedha ndahet në dy rrathë. Në pjesën qendrore të saj ka të vendosur Aktin e Pavarësisë. Në rrethin e dytë shkruhet “Shqipëri-Albania 2012” dhe “Akti i shpalljes së Pavarësisë”.