Montazhë Kaskodë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

E kuvendit cascode, nuk duhet të ngatërrohet me Kaskadim, e cila kombinon dy transistorë e karakteristika të ndryshme (ata mund të jenë bipolar, FET, ose të përzier). Çdo transistor ofron në montazh një avantazh (shpejtësi, ndjeshmëri ndaj dritës ose aftësinë për t'i bërë ballë një tensioni të lartë). E kaskodë lejon të kombinojnë avantazhet e secilit në hibrid. Në Kaskodë, të dy transistorët janë të lidhur në seri, që do të thotë që janë të përshkruar nga i njejti intenzitet.

Shembull[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një nga llojet kryesore të montimit kaskodë është për të shoqëruar një phototransistor (ku kapaciteti Miller kufizon shkallën e ndryshimit të koleksionist tensionit) me një transistor bipolar të veçantë dhe më të shpejtë. Në një montazhë të tillë, phototransistori është duke punuar, në regjionin "aktiv", me një tension të vazhdueshëm, një mënyrë në të cilën ajo është më e shpejtë.

</gallery>

Shënime dhe referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nën artikuj [Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]