Monumenti i Enver Hoxhës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Monumenti i Enver Hoxhës.JPG

Monumenti i Enver Hoxhës në mermer është përuruar në vitin 1988 në muzeun “Enver Hoxha” në Tiranë. Realizuesit i këtij monumenti janë skulptorët Kristaq Rama dhe Thoma Thomai. Vetë statuja ishte afërsisht 2.60 m e lartë. Monumenti u prish në vitin 1991.