Monumenti i Xhorxhias

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky monument prej guri 6.1 metra i lartë që peshon rreth 110 ton, gjendet në shtetin Xhorxhia të SHBA-së. Mbi monument është gdhendur ky shkrim në tetë gjuhë të botës. Monumenti i Xhorxhias është një monument i madh në granit ne vendin e Elbert Qarkutnë Gjeorgji, SHBA. Me tetë nga zonat më të prekura është një mesazh i përbërë nga "dhjetë" rregulla apo këshilla në tetë gjuhë moderne, një për çdo sipërfaqe. Një mesazh, të shkurtër, është gdhendur në skajet e pjatës të mbuluar e strukturës në katër gjuhë e lashtë.kjo Pronë është gjithashtu i quajtur nganjëherë Stonehenge amerikan.

Forma dhe madhesia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Monumenti është gati 6 metra i gjatë dhe është bërë me gjashtë pllaka graniti dhe të gjitha jane te rënda rreth 107 ton.[2] Një përmendore drejtkëndëshe është duke qëndruar në mes, me katër spaced targa rregulluar në mënyrë të barabartë vertikalisht rreth "X" u ndez, dhe të gjitha mail-i është një pjatë mbulim drejtkëndëshe, që mbështetet në shtylla qendër, dhe katër vertices në pllaka drejtë. Struktura është një linjë astronomike. Në një fletë shtesë, të vendosura shtrirë në tokë në perëndim dhe një distancë të shkurtër nga ndërtesa kryesore janë gdhendur disa shënime mbi historinë dhe qëllimin e monumentit.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në qershor 1979 një i panjohur, nën pseudonimin e krishterë RC punësohen firma Elberton granit Mbarimi kompanisë për të ndërtuar struktura. hipoteza popullor është se emri ishte një haraç të themeluesit legjendar të Rosicrucianism, Christian Rosenkreuze shekullit të XIV.

Aty thuhet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

a) një botë me më pak se 500 milionë njerëz. b) një gjuhë e vetme në të gjithë botën. c) një qeveri dhe një gjykatë e vetme ndërkombëtare që do të qeverisë të gjitha shtetet. ç) pakësim i të drejtave personale dhe rritje e detyrave sociale (balancim).