Moonwalk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një balerin kryen Moonwalk

Moonwalk është një hap i famshëm i kërcimit, i rafinuar, perfectecionuar dhe e njoftur nga Michael Jackson por, siç është pranuar nga vetë Jackson në autobiografinë e tij të titulluar Moonwalk, nuk është ai inventori.

Jackson ja prezantovi publikut për herë të parë gjatë shfaqjes së 25 vjetorin e Motown kur po këngëtonte Billie Jean dhe në atë kohë sa kishin nxjerrë si këngë nga albumi Thriller.

Pas Motown 25, Michael Jackson vazhdon të përmirësoi dhe të perfeksionoi këtë hap, deri sa ta bëjë perfekt, si si ju mund të shihni në Dangerous World Tour i cili bën Moonwalk-in për një kohë të gjatë dhe tregon një ekuilibër të përsosur në për majat e këpuceve.

Kjo nuk është një hap të break dance.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]