Jump to content

Motor shfletuesi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një motor shfletuesi (njohur gjithashtu si një motor pasqyrimi) është një përbërës kryesor i çdo shfletuesi të internetit. Puna kryesore e një motori shfletuesi është të transformojë dokumentat e HTML dhe burimet e tjera të një faqeje web në një paraqitje grafike në ekranin e pajisjes së vizitorit.