Muaji i kulturës Shqipëri-Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Qeveria PR TR.gif

Muaji i Kulturës Kombëtare Kosovë-Shqipëri apo Muaji i Kulturës Kombëtare Shqipëri-Kosovë, është një muaj kulturorë që mbahet në tokat shqiptare.

Për herë të parë është mbajtur më 1 shtator 2006. Gjatë këtij muaji janë parashikuar të mbahen së paku 20 aktivitete të ndryshme nga fusha e muzikës, kulturës, rinis, sportit etj. Të gjitha akivitetet mbahen edhe në Shqipëri edhe në Kosovë.

Gjatë këtij muaji paria kulturore e Shqipërisë zhvillon aktivitete në Kosovë dhe paria kulturore e Kosovës po ashtu zhvillon aktivitete në Shqipëri.

Muaji i Kulturës Kombëtare Kosovë-Shqipëri 2006 është hapur zyrtarisht me Ekspoziten "Vlera të një historie të përbashkët" .