Muhammed Bakir el-Sadri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Muhammed Bakir el-Sadri (1 mars 1935 - 9 prill 1980) ishte filozof irakianë dhe themelues i Partisë së Davetit Islam, lindur në Kazimain, Irak. Ai u ekzekutua më 1980 gjatë regjimit të Sadam Husseinit.