Jump to content

Muhammed Rifat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Muhammed Rifat (1882 - 14 maj 1950) ishte recituesi i parë i Kur'anit i cili recitoi në radion egjiptianë më 31 maj 1934. Rifati e memorizoi Kur'anin kur ishte dhjetë vjeçar. Ai studioi mënyrën se si të lexoj Kuranin me Shejh Mohammed Al-Bughdadi dhe Shejh Al-Samalouti. Rifati ishte recitues në xhaminë Mustafë Pasha për më shumë se 25 vjetë, derisa u sëmurë dhe nuk mundi ta vazhdojë.