Jump to content

Murat Shehu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Murat Shehu ishte kompozitor shqiptar në SHBA , i cili kompozoi 30 këngë, ndër të cilat spikasin: "Lulja e Shqipërisë", "Mëma jonë", "Një natë në Shqipëri", etj, si dhe mjaft pjesë muzikore, kryesisht me temën e mallit për atdhe, siç janë edhe 3 poema simfonike me titull "Rapsodi shqiptare", që u ekzekutuan nga orkestrat më në zë të SHBA-së. Vdiq më 22 prill të vitit 1978.