Jump to content

Mushqetë (armë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mushqeta dhe bajoneta në bordin e fregatës Grand Turk

Mushqeta është një armë e gjatë e ngarkuar me surrat, e cila u shfaq si armë e butë në fillim të shekullit të 16-të, në fillim si një variant më i rëndë i arquebus, i aftë të depërtojë në forca të blinduara të rënda. Mushqeta ishte në përdorim nga shekulli i 16-të deri në shekullin e 19-të.