Muzeu "Aleksandër Xhuvani"

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Muzeu "Aleksandër Xhuvani" ndodhet në qytetin e Elbasanit. Muzeu gjendet në pjesën veriore të kalasë së Elbasanit, në shtëpinë ku lindi dhe u rrit prof. Aleksandër Xhuvani i cili ka një veprimtari të dendur politike, arsimore, kulturore dhe gjuhësore, duke u bërë një nga figurat më të rëndësishme të etapës së fundit të epokës së rilindjes kombëtare shqiptare.