Muzeu i armëve në Gjirokastër

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Muzeu i armëve në Gjirokastër.jpg

Muzeu i Armëve në Gjirokastër ndodhet në brendësi të kështjellës së Gjirokastrës.

Pershkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai përmban materiale që paraqesin zhvillimin e armëve në Shqipëri që nga kohët më të lashta e deri në ditët e sotme. Numri i madh i armëve dhe pajisjeve ushtarake nga Lufta e Parë dhe e Dytë Botërore, kanë interes kryesisht për specialistët. Ka gjithashtu edhe armë karakteristike të periudhës së vonë osmane. Të ekspozuara janë edhe një kontingjent armësh të periudhës së Skënderbeut- Heroit tonë Kombëtar.