Naltësimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Naltësimi (nga shprehjet lokale nalt dhe nal për shprehjet lart, mbi dhe ndalo, qëndro) është bartja ose hedhja në lartësi e objekteve, zakonisht satelitëve në një pikë të caktuar nga ku fillojnë të veprojnë pa kontrollin e drejtpërdrejt të ngritësit apo hedhësit në veprimtarin e tyre të caktuar.